Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23049
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1024
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104855
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 407
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23049
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1024
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104855
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 407
Składniki
Z mąki, 1 kostki masła, 100 g cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto.
Ciasto dzielimy na dwie równe części
Ciasto rozwałkować, przełożyć na blachę.
Na ciasto nakładamy warstwę powideł - 250g
Na powidła wykładamy 100 g rodzynek
Z 2 białek ubijamy pianę, utrwalamy cukrem pudrem (5 łyżek).
Ubite białka z cukrem delikatnie mieszamy z orzechami i wykładamy na ciasto z powidłami i rodzynkami
Pieczemy na złoty kolor około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Z drugą połową ciasta postępujemy dokładnie tak samo. i mamy upieczone w ten sposób dwa identyczne placki.
Z mleka i budyniu ugotować masę, odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem (0,5 szklanki) i cukrem waniliowym.
Do utartego masła dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu, dokładnie mieszamy.
Na jedną część ciasta przekładamy połowę masy.
Przykrywamy drugą częścią ciasta, posypujemy cukrem pudrem i pyszne ciasto gotowe. Smacznego.