Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panierowana kalarepka"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 62
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 62
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Składniki
Kalarepki kroję w plastry. Wkładam je do wrzątku ze szczyptą soli, odrobiną cukru i kilkoma kroplami soku z cytryny. Gotuję ok. 10 min. Kalarepki odcedzam i studzę.
Bułkę łączę z płatkami migdałów. Jajka roztrzepuję z mlekiem. Osuszone plastry kalarepki oprószam pieprzem i panieruję w mące, jajkach i migdałach z bułką. Smażę na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Kalarepki osączam z tłuszczu na papierowych ręcznikach, podaję udekorowane natką.
35 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 3-4 porcje.Źródło: Kobieta i życie