Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowaty smak porzeczek połaczony z panna cota jest niewątpliwie ciekawy :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7830
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3034
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7830
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3034
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Składniki
Żelatynę zalewamy dwoma łyżkami zimnej wody. Odstawiamy na 5 minut. Do garnka wlewamy śmietanę, mleko, cukry. Grzejemy az cukier się rozpuści. Kiedy po brzegach pojawia się bąbelki należy odstawić z ognia. Dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Wlać do salaterek i chłodzić w lodówce 2 godziny.
GALARETKA PORZECZKOWA Porzeczki u mnie mrożone gotujemy w niewielkiej ilości wody. Chodzi o ciemny kolor galaretki. Po ugotowaniu cedzimy. Do gorącego soku wsypałam gotową galaretkę porzeczkową. Należy patrzeć na przepis na opakowaniu i ma być tyle soku ile jest w przepisie na opakowaniu galaretki. SMACZNEGO :)