Do góry

Desery Przepis na:

Panna cota na galaretce z czarnych porzeczek

Panna cota na galaretce z czarnych porzeczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 532 Ocena: 7194

Dodano:

Odsłon: 1156

Kwaskowaty smak porzeczek połaczony z panna cota jest niewątpliwie ciekawy :)

Składniki

  • PANNA COTA;
  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku, 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki cukru zwykłego, 250 ml śmietanki 30%
  • 250 ml mleka
  • GALARETKA;
  • czarne porzeczki -szklanka, 2 szklanki wody
  • cukier do smaku, galaretka z czarnej porzeczki
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Panna cota na galaretce z czarnych porzeczek

Przygotowanie

  1. Żelatynę zalewamy dwoma łyżkami zimnej wody. Odstawiamy na 5 minut.
    Do garnka wlewamy śmietanę, mleko, cukry. Grzejemy az cukier się rozpuści.
    Kiedy po brzegach pojawia się bąbelki należy odstawić z ognia.
    Dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.

    Wlać do salaterek i chłodzić w lodówce 2 godziny.

  2. GALARETKA PORZECZKOWA


    Porzeczki u mnie mrożone gotujemy w niewielkiej ilości wody.
    Chodzi o ciemny kolor galaretki.
    Po ugotowaniu cedzimy. Do gorącego soku wsypałam gotową galaretkę porzeczkową.
    Należy patrzeć na przepis na opakowaniu i ma być tyle soku ile jest w przepisie na opakowaniu galaretki.

    SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń