Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowaty smak porzeczek połaczony z panna cota jest niewątpliwie ciekawy :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414806
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414806
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Składniki
Żelatynę zalewamy dwoma łyżkami zimnej wody. Odstawiamy na 5 minut. Do garnka wlewamy śmietanę, mleko, cukry. Grzejemy az cukier się rozpuści. Kiedy po brzegach pojawia się bąbelki należy odstawić z ognia. Dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Wlać do salaterek i chłodzić w lodówce 2 godziny.
GALARETKA PORZECZKOWA Porzeczki u mnie mrożone gotujemy w niewielkiej ilości wody. Chodzi o ciemny kolor galaretki. Po ugotowaniu cedzimy. Do gorącego soku wsypałam gotową galaretkę porzeczkową. Należy patrzeć na przepis na opakowaniu i ma być tyle soku ile jest w przepisie na opakowaniu galaretki. SMACZNEGO :)