Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowaty smak porzeczek połaczony z panna cota jest niewątpliwie ciekawy :)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 376
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 423
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 376
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 423
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 782
Składniki
Żelatynę zalewamy dwoma łyżkami zimnej wody. Odstawiamy na 5 minut. Do garnka wlewamy śmietanę, mleko, cukry. Grzejemy az cukier się rozpuści. Kiedy po brzegach pojawia się bąbelki należy odstawić z ognia. Dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Wlać do salaterek i chłodzić w lodówce 2 godziny.
GALARETKA PORZECZKOWA Porzeczki u mnie mrożone gotujemy w niewielkiej ilości wody. Chodzi o ciemny kolor galaretki. Po ugotowaniu cedzimy. Do gorącego soku wsypałam gotową galaretkę porzeczkową. Należy patrzeć na przepis na opakowaniu i ma być tyle soku ile jest w przepisie na opakowaniu galaretki. SMACZNEGO :)