Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem dlaczego broniłam się przed tym deserem. Jest tak prosty do przygotowania, że nawet dziecko sobie z nim poradzi. Jest pyszny i można podać go z ulubionym dodatkiem, u mnie dziś są to jagody w cukrze ze słoika. Oj jakie to smaczne.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 99
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 97
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 99
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 97
Składniki
W jednym rondelku namoczyć w zimnej wodzie żelatynę. Do drugiego wlać mleko i śmietankę, dodać cukier i wanilię. Podgrzewać na niewielkim ogniu i mieszać aż cukier się rozpuści. Należy uważać aby się nie zagotowało. Potem odcisnąć żelatynę z wody, podgrzać ją do rozpuszczenia i wlać do rondelka ze śmietanką. Wymieszać i rozlać do szklaneczek lub foremek ( ja miałam takie ze zdejmowanym wieczkiem i denkiem ). Jeśli nie macie takich to naczynia do których wlejecie płyn zakryjcie folią spożywczą. Gdyby pojawił się kożuszek po prostu należy go delikatnie zdjąć i zakryć naczynka. Naczynka z panna cottą wstawić do lodówki najlepiej na całą noc albo na kilka godzin. Potem delikatnie wyjąć panna cotty na talerzyk i podać z jagodami.