Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny, łatwy i szybki przepis na deser z północnej części Włoch. Pokochały go Włochy jak i cały świat. Przepis jest banalnie prosty i każdy powinien go bez problemu przygotować w domu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18448
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18448
Składniki
Panna Cotta : (CAŁY PROCES PRZEDSTAWIAM NA FILMIE PONIŻEJ) -mleko i śmietankę zagotować, dodać cukier, Wanilie i startą skórkę z cytryny - 14 gramów żelatyny rozmoczyć w zimnej wodzie -15 min żelatynę dodać do masy i wlać do foremek - odstawić do lodówki aż wystygnie Sos do Panna Cotty: - cukier lekko skarmelizować, dodać Borówki i zagotować -następnie zmiksować i przetrzeć przez sitko GOTOWE!!!!!!!