Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny, łatwy i szybki przepis na deser z północnej części Włoch. Pokochały go Włochy jak i cały świat. Przepis jest banalnie prosty i każdy powinien go bez problemu przygotować w domu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3420
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3744
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 306
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 546
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3420
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3744
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 306
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 546
Składniki
Panna Cotta : (CAŁY PROCES PRZEDSTAWIAM NA FILMIE PONIŻEJ) -mleko i śmietankę zagotować, dodać cukier, Wanilie i startą skórkę z cytryny - 14 gramów żelatyny rozmoczyć w zimnej wodzie -15 min żelatynę dodać do masy i wlać do foremek - odstawić do lodówki aż wystygnie Sos do Panna Cotty: - cukier lekko skarmelizować, dodać Borówki i zagotować -następnie zmiksować i przetrzeć przez sitko GOTOWE!!!!!!!