Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1682
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3158
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26638
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 174
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 375
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1682
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3158
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26638
Składniki
Śmietankę gotujemy z cukrem i miąższem z wanilii, do tego dorzucamy laskę. W szklance rozpuszczamy żelatynę z wodą. Gdy śmietanka się zagotuje dodajemy 3 jej łyżki do żelatyny i dokładnie mieszamy, potem żelatynę przelewamy do reszty śmietanki i rozlewamy do foremek lub kokilek Zostawiamy na co najmniej 5 godzin w lodówki. Galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Rozlać cieniutką warstwę na talerzyk. Gdy stęze wyciąć serce :) W okresie letnim polecam galaretkę zamienic na mus truskawkowy