Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Ryż ugotuj według instrukcji.
Piekarnik rozgrzej do 175°C. W tym czasie na niewielkiej ilości oleju podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
Kiedy cebula będzie miękka, dodaj mielone mięso. Smaż, dopóki nie przestanie być różowe. Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku.
W misce wymieszaj ryż z podsmażonym mięsem z cebulką, zieloną pietruszką i z połową żółtego sera.
Z papryk odetnij górną część, wytnij gniazdo nasienne. Do środka nałóż farsz, po czym lekko ubij. Wierzch posyp żółtym serem.
Papryki włóż do naczynia żaroodpornego i wlej na dno odrobinę wody. Zapiekaj przez około 30 minut.Źródło: Kurier TV