Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka faszerowana kaszą kuskus"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28117
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 69
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28117
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 69
Składniki
Czerwone papryki przekrój na połówki, wydrąż miąższ i upiecz w piekarniku. Usuń z nich skórkę, po czym potnij w drobną kostkę razem z ogórkiem i pomidorem. Osączone z zalewy oliwki pokrój na połówki.
Kuskus zalej osolonym wrzątkiem i odstaw na 5 minut. Gdy kasza napęcznieje i przestygnie, połącz ją z przygotowanymi warzywami i posiekaną natką.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem oraz z olejem.
Zalej sosem przygotowane , wymieszaj i nałóż do wydrążonych połówek zielonej papryki.
Czas: 60 min. 1 porcja = 230 kcal.Źródło: Kurier TV