Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka faszerowana serwowana na zimno"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Papryki umyj, osusz i włóż na kilkanaście minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po wyjęciu usuń skórkę, przekrój na pół i wydrąż nasiona.
Kaszę wsyp do szklanki, zalej wrzątkiem, po czym odstaw do napęcznienia.
Gdy ostygnie, połącz z tuńczykiem, kukurydzą oraz pokrojonymi w kostkę ogórkami i posiekanym szczypiorkiem.
Jogurt wymieszaj z majonezem i przyprawami. Dodaj do reszty składników. Tak przygotowaną masą nafaszeruj połówki papryki i schłodź.
<strong>Przepis nadesłała: Bożena Badach</strong>Źródło: Kurier TV