Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka z fetą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w talarki. Szpinak oczyść starannie, oderwij łodyżki. Listki opłucz i osusz. Ser feta osącz, pokrój na mniejsze kawałki. Włóż do miski. Dodaj rozgnieciony widelcem twaróg, szpinak oraz cebulę. Całość delikatnie wymieszaj, dopraw solą oraz pieprzem.
Umyj papryki, osusz je, odetnij dolne części (z ogonkiem) i ostrożnie wydrąż gniazda nasienne. Następnie napełnij oczyszczone strąki przygotowanym nadzieniem serowym i ułóż w brytfannie. Jeśli został farsz, rozłóż go w naczyniu pod strąkami papryki.
Nadziewane papryki skrop oliwą i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni około 15 minut. W połowie czasu pieczenia posyp je posiekanymi migdałami. Gotowe danie podawaj z pieczywem.
czas ok. 25 min; porcja – 250 kcal cena 2 złŹródło: Świat kobiety