Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paprykowe łódki z ryżem i mango"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 201
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 161
Królowa grilla :)
Odsłon: 1351
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 201
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 161
Królowa grilla :)
Odsłon: 1351
Składniki
Ryż wsypać na posolony wrzątek, ugotować na sypko według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić na sicie.
Kukurydzę przełożyć na sitko, poczekać, aż ocieknie z zalewy. Mango obrać, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kosteczkę.
Żółty ser grubo zetrzeć. Bazylię opłukać, osuszyć, oderwać listki. Ryż, kukurydzę, mango i żółty ser wymieszać w misce z ziarenkami marynowanego kolorowego pieprzu.
Ser mozzarella pokroić w plasterki (wcześniej ewentualnie odsączyć z zalewy). Papryki umyć, wytrzeć, rozciąć na połowy, usunąć środki z pestkami.
Połówki strąków napełnić wcześniej przygotowanym farszem. Ułożyć w żaroodpornej formie. Skropić je oliwą i przykryć plasterkami mozzarelli.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 30-40 minut. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.Źródło: Życie na gorąco