Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paryżanka to pyszne ciasto jogurtowe. Idealne na deser, imprezę, piknik. Szybkie i proste do wykonania, możesz użyć dowolnych owoców. Przepis zaczerpnięty ze Smaker.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Jabłka i borówki opłukaj, jabłka przekrój na pół usuń gniazda i pokrój w ósemki.
W misce ubij jajka na puszystą masę, dodaj cukier i cukier waniliowy, olej oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszaj do połączenia składników.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Wymieszaj. Tortownicę o średnicy 26 cm posmaruj olejem i wylej ciasto.
Na wierzchu ułóż jabłka i borówki. Wstaw do nagrzanego do 180 st. i piec około 35-40 minut.
Po upieczeniu i wystygnięciu posyp cukrem pudrem.