Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paryżanka to pyszne ciasto jogurtowe. Idealne na deser, imprezę, piknik. Szybkie i proste do wykonania, możesz użyć dowolnych owoców. Przepis zaczerpnięty ze Smaker.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Jabłka i borówki opłukaj, jabłka przekrój na pół usuń gniazda i pokrój w ósemki.
W misce ubij jajka na puszystą masę, dodaj cukier i cukier waniliowy, olej oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszaj do połączenia składników.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Wymieszaj. Tortownicę o średnicy 26 cm posmaruj olejem i wylej ciasto.
Na wierzchu ułóż jabłka i borówki. Wstaw do nagrzanego do 180 st. i piec około 35-40 minut.
Po upieczeniu i wystygnięciu posyp cukrem pudrem.