Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paryżanka to pyszne ciasto jogurtowe. Idealne na deser, imprezę, piknik. Szybkie i proste do wykonania, możesz użyć dowolnych owoców. Przepis zaczerpnięty ze Smaker.
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 331
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 519
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 331
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 519
Składniki
Jabłka i borówki opłukaj, jabłka przekrój na pół usuń gniazda i pokrój w ósemki.
W misce ubij jajka na puszystą masę, dodaj cukier i cukier waniliowy, olej oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszaj do połączenia składników.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Wymieszaj. Tortownicę o średnicy 26 cm posmaruj olejem i wylej ciasto.
Na wierzchu ułóż jabłka i borówki. Wstaw do nagrzanego do 180 st. i piec około 35-40 minut.
Po upieczeniu i wystygnięciu posyp cukrem pudrem.