Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pascha tiramisu to wielkanocna propozycja dla tych, którzy nie lubią tradycyjnego specjału kuchni wschodniej ze względu na zawartą w nim ogromną ilość słodkich bakalii. Klasyczna masa twarogowa w oprawie właściwej dla włoskiego tiramisu smakuje wybornie!
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 734
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 272
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9377
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 734
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 272
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9377
Składniki
Ogrzej wszystkie składniki z lodówki do temperatury pokojowej.
Zaparz kawę. Odstaw do wystudzenia. Wymieszaj z likierem Amaretto.
Zmień trzykrotnie twaróg przez maszynkę do mięsa z sitkiem o średnich oczkach.
Utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, dodawaj po jednym żółtku. Uzyskaną masę zmiksuj krótko z miodem i twarogiem.
Przygotuj formę do paschy (jedną większą lub kilka mniejszych). Klasyczna ma kształt piramidki, ale jeśli taką nie dysponujesz, możesz równie dobrze posłużyć się innym naczyniem z otworami (sitkiem, doniczką...). Wyłóż je gazą.
Nałóż do formy trochę masy twarogowej. Oprósz (użyj sitka o drobnych oczkach) kakao. Na wierzchu ułóż warstwę biszkoptów (dotnij je do kształtu formy). Nasącz je niewielką ilością kawy. Ułóż na nich kolejną warstwę masy twarogowej. Układaj składniki do całkowitego wypełnienia formy (foremek).
Wstaw paschę na noc do lodówki, obciążoną talerzykiem lub deseczką. Przed podaniem wyjmij z formy i oprósz kakao.