Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pascha tiramisu to wielkanocna propozycja dla tych, którzy nie lubią tradycyjnego specjału kuchni wschodniej ze względu na zawartą w nim ogromną ilość słodkich bakalii. Klasyczna masa twarogowa w oprawie właściwej dla włoskiego tiramisu smakuje wybornie!
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8482
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1097
Jeśli szukasz dania, które łączy w sobie aromatyczne przyprawy, delikatne mię...
Odsłon: 4983
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 514
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3525
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8482
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1097
Jeśli szukasz dania, które łączy w sobie aromatyczne przyprawy, delikatne mię...
Odsłon: 4983
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 514
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3525
Składniki
Ogrzej wszystkie składniki z lodówki do temperatury pokojowej.
Zaparz kawę. Odstaw do wystudzenia. Wymieszaj z likierem Amaretto.
Zmień trzykrotnie twaróg przez maszynkę do mięsa z sitkiem o średnich oczkach.
Utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, dodawaj po jednym żółtku. Uzyskaną masę zmiksuj krótko z miodem i twarogiem.
Przygotuj formę do paschy (jedną większą lub kilka mniejszych). Klasyczna ma kształt piramidki, ale jeśli taką nie dysponujesz, możesz równie dobrze posłużyć się innym naczyniem z otworami (sitkiem, doniczką...). Wyłóż je gazą.
Nałóż do formy trochę masy twarogowej. Oprósz (użyj sitka o drobnych oczkach) kakao. Na wierzchu ułóż warstwę biszkoptów (dotnij je do kształtu formy). Nasącz je niewielką ilością kawy. Ułóż na nich kolejną warstwę masy twarogowej. Układaj składniki do całkowitego wypełnienia formy (foremek).
Wstaw paschę na noc do lodówki, obciążoną talerzykiem lub deseczką. Przed podaniem wyjmij z formy i oprósz kakao.