Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2713
Dodano: 25.04.2014
Odsłon: 1759
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Twaróg przygotowuję według przepisu na twaróg domowy.
Żelatynę rozpuszczam w połowie szklanki gorącej wody. Miksuję twaróg z żelatyną i masłem blenderem ręcznym /jest za późno na mielenie maszynką. I nie chce mi się/. Dodaję ekstrakt waniliowy.
Ubijam kremówkę z cukrami. Dodaję śmietan-fix. Ubijam dalej. Dodaję po kolei żółtka. Ubijam.
Mieszam kremówkowy mix z twarogiem waniliowym. Dodaję bakalie i mieszam do momentu uzyskania w miarę jednolitej konsystencji.
Garnek /lub inną formę/ wykładam pieluchą tetrową /zapomniałam o gazie/. Wysypuję dno płatkami migdałowymi. Wylewam masę serową. Wstawiam na noc do lodówki.
Rano szykuję podstawę. Wysuwam delikatnie pieluszkę z masą. Przekładam na podstawę. Ściągam pieluchę. Zachwycam się. Dekoruję.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)