Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała tradycyjna pascha waniliowa z bakaliami na domowym twarogu. Idealna na wielkanocny stół!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 785
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 120
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 785
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 120
Składniki
Twaróg przygotowuję według przepisu na twaróg domowy. Żelatynę rozpuszczam w połowie szklanki gorącej wody. Miksuję twaróg z żelatyną i masłem blenderem ręcznym /jest za późno na mielenie maszynką. I nie chce mi się/. Dodaję ekstrakt waniliowy. Ubijam kremówkę z cukrami. Dodaję śmietan-fix. Ubijam dalej. Dodaję po kolei żółtka. Ubijam. Mieszam kremówkowy mix z twarogiem waniliowym. Dodaję bakalie i mieszam do momentu uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Garnek /lub inną formę/ wykładam pieluchą tetrową /zapomniałam o gazie/. Wysypuję dno płatkami migdałowymi. Wylewam masę serową. Wstawiam na noc do lodówki. Rano szykuję podstawę. Wysuwam delikatnie pieluszkę z masą. Przekładam na podstawę. Ściągam pieluchę. Zachwycam się. Dekoruję.