Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast robić jeden większy deser można zrobić małe porcje. Uroczo wyglądają. Za formę posłużyły mi małe kubeczki po jogurcie.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2031
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3255
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1943
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2031
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3255
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 1943
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek. Ser i żółtka przepuścić przez maszynkę dwa razy. Miękkie masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać stopniowo mieszankę sera z żółtkami. sok z cytryny i ucierać. Żurawinę namoczyć w amaretto / soku pomarańczowym wersja dla dzieci. Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki. Do masy dodać płatki migdałowe, orzechy, skórkę pomarańczową, kolorowe owoce kandyzowane, żurawinę z alkoholem / sokiem pomarańczowym. Dokładnie wymieszać. Kubeczki po jogurtach wyłożyć gazą. Masę przełożyć do kubeczków. Ucisnąć. Wstawić do lodówki na całą noc. Wyjąć desery odwracając kubeczki do góry dnem. Delikatnie zdjąć gazę. Udekorować według uznania. Można na górze ułożyć kandyzowaną skórkę pomarańczową tak, żeby wyglądało jak gniazdko. W środku umieścić migdał w czekoladzie - jajeczko. Smacznego.