Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z jajkiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Boczek i mięso z łopatki wieprzowej pokroić na nieduże kawałki i usmażyć. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Wątróbkę, cebule pokroić w kostkę i również podsmażyć na patelni. Odstawić do przestygnięcia. Mięso, boczek, wątróbkę i cebule zmielić trzykrotnie w maszynce.
Bułkę namoczyć w mleku i dodać do masy razem z jajkami. Dobrze wymieszać, przyprawić majerankiem, solą i pieprzem. Podłużną formę wyłożyć folią aluminiową.
Włożyć do niej połowę przygotowanej masy. Na niej ostrożnie ułożyć ugotowane jajka na twardo. Przykryć reszta masy. Piec przez około 45 minut.Źródło: Świat Seriali