Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z królika i golonki wieprzowej"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 436
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12572
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 436
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12572
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 91
Składniki
Golonkę i pokrojonego na części królika gotujemy do miękkości z warzywami, grzybami, solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Wyjmujemy z wywaru, oddzielamy mięso od kości. Mięso, warzywa i grzyby przepuszczamy przez maszynkę.
Słoninę i cebulę kroimy w kostkę. Słoninę przesmażamy, dodajemy cebulę, dusimy. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy.
Słoninę z cebulą, wątróbkę i bułkę mielimy. Mieszamy z mięsem. Wbijamy jajka, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, świeżo startym imbirem i tartą gałką muszkatołową. Wyrabiamy.
Przekładamy do natłuszczonych, obsypanych bułką tartą foremek, posypujemy kolorowym pieprzem, listkami laurowymi i pieczemy 80 minut w temperaturze 180oC.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 302 kcal Białko 26,5 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 8 gŹródło: Rewia