Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Patisony z kolorową papryką"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Zetnij wierzchy z pa tisonów, wydrąż środki. Ryż ugotuj. Marchewki oczyść, zetrzyj na tarce. Papryki umyj, miąższ posiekaj. Obierz i poszatkuj 1 cebulę oraz czosnek. Przesmaż na 2 łyżkach oleju.
Dodaj marchew oraz paprykę. Smaż 5 minut. Połącz z ryżem. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Napełnij patisony. Drugą cebulę posiekaj, usmaż na maśle. Zalej bulionem, dodaj przecier i przyprawy, duś 5 min, zmiksuj. Zalej patisony. Piecz 40 minut w 200 st. Udekoruj natką.
czas ok. 60 minut, porcja – 290 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety