Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna beza z lekko kwaskowatym sosem i słodkimi truskawkami. Chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku.
Białka ubij na sztywno.
Ciągle miksując białka dodawaj stopniowo cukier (najlepiej w 5 turach, ubijając je dalej na wysokich obrotach).
Gdy białka będą sztywne i błyszczące dodaj do nich ocet oraz mąkę ziemniaczaną - wszystko dobrze zmiksuj.
Na papierze do pieczenia z bezy uformuj kopczyk i wstaw go do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z opcją pieczenia termoobieg i od razu zmniejsz temperaturę do 120 stopni i susz przez okolo 1,5 godziny.
Ubij śmietanę. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder i ponownie wszystko zmiksuj. Dodaj mascarpone i zmiksuj do połączenia składnikó
Truskawki razem z cukrem i sokiem z cytryny rozgotuj (około 10 min. gotowania). Zblenduj i przetrzyj przez sito by pozbyć się pestek.
Odstaw sos do schłodzenia.
Ciasto w smaku niezwykle delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Cały czas s...
Odsłon: 2957
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 119
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 176
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 153
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 79
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 429
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 119
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 176
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 153
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 79
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 429
Składniki
Białka ubij na sztywno. Ciągle miksując białka dodawaj stopniowo cukier (najlepiej w 5 turach, ubijając je dalej na wysokich obrotach). Gdy białka będą sztywne i błyszczące dodaj do nich ocet oraz mąkę ziemniaczaną - wszystko dobrze zmiksuj. Na papierze do pieczenia z bezy uformuj kopczyk i wstaw go do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z opcją pieczenia termoobieg i od razu zmniejsz temperaturę do 120 stopni i susz przez okolo 1,5 godziny.
Ubij śmietanę. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder i ponownie wszystko zmiksuj. Dodaj mascarpone i zmiksuj do połączenia składnikó
Truskawki razem z cukrem i sokiem z cytryny rozgotuj (około 10 min. gotowania). Zblenduj i przetrzyj przez sito by pozbyć się pestek. Odstaw sos do schłodzenia.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z nutką jagodową
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Ciasto z nutką jagodową
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 176
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 1506