Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna beza z lekko kwaskowatym sosem i słodkimi truskawkami. Chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 866
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2740
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3201
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 866
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2740
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3201
Składniki
Białka ubij na sztywno. Ciągle miksując białka dodawaj stopniowo cukier (najlepiej w 5 turach, ubijając je dalej na wysokich obrotach). Gdy białka będą sztywne i błyszczące dodaj do nich ocet oraz mąkę ziemniaczaną - wszystko dobrze zmiksuj. Na papierze do pieczenia z bezy uformuj kopczyk i wstaw go do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z opcją pieczenia termoobieg i od razu zmniejsz temperaturę do 120 stopni i susz przez okolo 1,5 godziny.
Ubij śmietanę. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder i ponownie wszystko zmiksuj. Dodaj mascarpone i zmiksuj do połączenia składnikó
Truskawki razem z cukrem i sokiem z cytryny rozgotuj (około 10 min. gotowania). Zblenduj i przetrzyj przez sito by pozbyć się pestek. Odstaw sos do schłodzenia.