Do góry

Desery Przepis na:

Pępek Kleopatry

Pępek Kleopatry

Autor:

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14240

Dodano:

Odsłon: 321

Ciastka z Aleksandrii, najsmaczniejsze i najłatwiejsze w wykonaniu, jest jeszcze druga wersja - biała, dotycząca innej części ciała, ale to później.
Reklama
Reklama
Pępek Kleopatry

Przygotowanie

  1. Orzechy dałam do malaksera.

  2. Rozdrobniłam na dosyć drobno.

  3. W robocie ubiłam na sztywno białka ze szczyptą soli. Już na mniejszych obrotach zaczęłam powoli dosypywać cukier, potem mąkę- ja o niej zapomniałam a ciastka wyszły.
    Potem stopniowo dodałam orzechy.

  4. Wyłożyłam na blachę z papierem do pieczenia.
    Piekłam 15 min w 165-170 st.

  5. Łatwiejsze nie może być :D

  6. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Pępek Kleopatry

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń