Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z Aleksandrii, najsmaczniejsze i najłatwiejsze w wykonaniu, jest jeszcze druga wersja - biała, dotycząca innej części ciała, ale to później.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Orzechy dałam do malaksera.
Rozdrobniłam na dosyć drobno.
W robocie ubiłam na sztywno białka ze szczyptą soli. Już na mniejszych obrotach zaczęłam powoli dosypywać cukier, potem mąkę- ja o niej zapomniałam a ciastka wyszły. Potem stopniowo dodałam orzechy.
Wyłożyłam na blachę z papierem do pieczenia. Piekłam 15 min w 165-170 st.
Łatwiejsze nie może być :D
Smacznego :)