Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i delikatna pianka z sezonowymi owocami według przepisu użytkownika ewaaa
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1777
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14316
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19448
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1777
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14316
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19448
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13130
Składniki
Galaretki rozpuszczam we wrzątku. Schładzam do temperatury pokojowej. Mleko przelewam do misy miksera. Ubijam na najwyższych obrotach przez około 3 minuty. Kiedy piana jest dość sztywna, cienkim ciągłym strumieniem wlewam przestudzoną galaretkę. Cały czas ubijam. Aż do uzyskania jednorodnej masy. Formę /blachę do pieczenia, tortownicę/ wykładam papierem woskowanym. Układam regularnie ciastka owsiane. Przelewam masę i wyrównuję. Truskawki kroję na plastry. Układam po jednym regularnie - tak jak ciastka. Czekoladę wiórkuję nożem, część ścieram na tarce. Posypuję piankę. Gdzienigdzie dorzucam świeżą miętę. Schładzam w lodówce przez noc.