Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający deser, idealny na lato.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326843
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17075
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326843
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17075
Składniki
Cytryny umyć, przekroić na pół i wycisnąć z nich sok. Oddzielić białka od żółtek, żółtka ubić z cukrem w kąpieli wodnej, dodać rozpuszczoną żelatyne i nadal ubijać. Białka ubić na sztywno dodać sok z cytryny oraz masę z żółtek. Delikatnie wymieszać, wyporcjować do pucharków i schłodzić w lodówce ok 1 h.