Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, bardzo truskawkowa pianka. Do jej przygotowania potrzebujecie tylko słodkich truskawek i żelatyny w listkach.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4071
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34243
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1791
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113668
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4071
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34243
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1791
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113668
Składniki
Listki żelatyny moczymy w wodzie, gdy napęcznieją zalewamy wrzątkiem, żeby się rozpuściła. Truskawki miksujemy na mus. Mus truskawkowy i rozpuszczoną żelatynę przelewamy do misy robota kuchennego. Jeśli truskawki są kwaśne można dodać również miód lub cukier puder. Ubijamy końcówką rózga około 10 minut, aż uzyskamy gęstą pianę. Pianę przekładamy do pucharków. Każdy pucharek zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki. Schłodzoną piankę podajemy ozdobioną truskawkami. Porada: Polecam użyć żelatynę w płatkach firmy Dr Oetker, gdyż ma neutralny smak i nie będzie wyczuwalna w deserze. Dodatkowo idealnie się rozpuszcza nie zostawiając grudek.