Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, bardzo truskawkowa pianka. Do jej przygotowania potrzebujecie tylko słodkich truskawek i żelatyny w listkach.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37943
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37943
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Składniki
Listki żelatyny moczymy w wodzie, gdy napęcznieją zalewamy wrzątkiem, żeby się rozpuściła. Truskawki miksujemy na mus. Mus truskawkowy i rozpuszczoną żelatynę przelewamy do misy robota kuchennego. Jeśli truskawki są kwaśne można dodać również miód lub cukier puder. Ubijamy końcówką rózga około 10 minut, aż uzyskamy gęstą pianę. Pianę przekładamy do pucharków. Każdy pucharek zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki. Schłodzoną piankę podajemy ozdobioną truskawkami. Porada: Polecam użyć żelatynę w płatkach firmy Dr Oetker, gdyż ma neutralny smak i nie będzie wyczuwalna w deserze. Dodatkowo idealnie się rozpuszcza nie zostawiając grudek.