Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piankowy blok z truskawkami i białą czekoladą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15899
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15899
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Obie galaretki rozpuść w 375 ml gorącej wody, odstaw na 2 godziny. Truskawki opłucz, osusz, usuń szypułki, ew. większe owoce pokrój na połówki. Mleko skondensowane ubij mikserem na puszystą piankę. W czasie ubijania powoli dolej tężejącą galaretkę.
Truskawki ułóż w podłużnej foremce. Zalej przygotowaną masą. Wstaw do lodówki na 5 godzin. Czekoladę zetrzyj na grube wiórki. Konfiturę podgrzej, przetrzyj. Gotowy blok wybij z foremki. Wierzch posmaruj konfiturą i posyp wiórkami czekolady.Źródło: Naj