Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piankowy blok z truskawkami i białą czekoladą"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415318
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3943
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415318
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2526
Składniki
Obie galaretki rozpuść w 375 ml gorącej wody, odstaw na 2 godziny. Truskawki opłucz, osusz, usuń szypułki, ew. większe owoce pokrój na połówki. Mleko skondensowane ubij mikserem na puszystą piankę. W czasie ubijania powoli dolej tężejącą galaretkę.
Truskawki ułóż w podłużnej foremce. Zalej przygotowaną masą. Wstaw do lodówki na 5 godzin. Czekoladę zetrzyj na grube wiórki. Konfiturę podgrzej, przetrzyj. Gotowy blok wybij z foremki. Wierzch posmaruj konfiturą i posyp wiórkami czekolady.Źródło: Naj