Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piankowy blok z truskawkami i białą czekoladą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Obie galaretki rozpuść w 375 ml gorącej wody, odstaw na 2 godziny. Truskawki opłucz, osusz, usuń szypułki, ew. większe owoce pokrój na połówki. Mleko skondensowane ubij mikserem na puszystą piankę. W czasie ubijania powoli dolej tężejącą galaretkę.
Truskawki ułóż w podłużnej foremce. Zalej przygotowaną masą. Wstaw do lodówki na 5 godzin. Czekoladę zetrzyj na grube wiórki. Konfiturę podgrzej, przetrzyj. Gotowy blok wybij z foremki. Wierzch posmaruj konfiturą i posyp wiórkami czekolady.Źródło: Naj