Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z kaszy jaglanej i szynki"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 350
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Cebulę i marchew zetrzyj na tarce. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wędlinę pokrój w paski, paprykę w kostkę, a natkę posiekaj.
Jajka zmiksuj z masłem, połącz z ostudzoną kaszą oraz resztą przygotowanych składników. Dopraw solą i pieprzem.
Przełóż masę do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około pół godziny.Źródło: Super TV