Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona sałatka prowansalska"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1746
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3640
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1746
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3640
Składniki
Obrać ziemniaki, papryki starannie oczyścić, pokroić w nieduże kawałki, a pozostałe warzywa w plastry.
Rozgrzać olej. Przesmażyć plastry ziemniaka, dolać trochę wody, dusić pod przykryciem 15 minut. Włożyć plastry bakłażana, dusić 10 minut.
Formę do zapiekania wysmarować odrobiną oleju. Układać naprzemiennie plastry warzyw. Zmiażdżyć czosnek, wymieszać z oliwą, przyprawami i ziołami. Polać tą mieszanką warzywa.
Całość zapiekać ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180oC. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym serem, ewentualnie pokrojoną mozzarellą.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium