Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone bananowo-kakaowe pączki z dziurką :)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1721
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1721
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Składniki
Banana obrać ze skórki, rozgnieść widelcem na papkę.
Do puree bananowego dodać mleko, masło orzechowe, syrop klonowy i esencję waniliową, wymieszać.
Do mokrych składników wsypać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, wymieszać.
Formę do donatów wysmarować masłem lub olejem (pominąć przy formie silikonowej). Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego, wyciskać w przygotowaną formę do 3/4 wysokości.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około 15-20 minut.
Oponki udekorować polewą czekoladową, siekanymi orzechami, wiórkami kokosowymi.