Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone bananowo-kakaowe pączki z dziurką :)
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 68
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4653
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 68
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4653
Składniki
Banana obrać ze skórki, rozgnieść widelcem na papkę.
Do puree bananowego dodać mleko, masło orzechowe, syrop klonowy i esencję waniliową, wymieszać.
Do mokrych składników wsypać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, wymieszać.
Formę do donatów wysmarować masłem lub olejem (pominąć przy formie silikonowej). Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego, wyciskać w przygotowaną formę do 3/4 wysokości.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około 15-20 minut.
Oponki udekorować polewą czekoladową, siekanymi orzechami, wiórkami kokosowymi.