Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone bananowo-kakaowe pączki z dziurką :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Banana obrać ze skórki, rozgnieść widelcem na papkę.
Do puree bananowego dodać mleko, masło orzechowe, syrop klonowy i esencję waniliową, wymieszać.
Do mokrych składników wsypać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, wymieszać.
Formę do donatów wysmarować masłem lub olejem (pominąć przy formie silikonowej). Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego, wyciskać w przygotowaną formę do 3/4 wysokości.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez około 15-20 minut.
Oponki udekorować polewą czekoladową, siekanymi orzechami, wiórkami kokosowymi.