Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój szybki, prosty i efektowny sposób na " COŚ SŁODKIEGO ". Gdy przychodzisz z pracy czy szkoły i pragniesz coś ciepłego i słodkiego a nie masz ochoty i siły na żmudne przygotowania, albo za 20 minut wpadną goście. W takich chwilach proponuję przygotować te śliczne bułeczki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Śliwki opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Piekarnik nastaw na 200 C. Śliwki przekrój na pół, miejsce przecięcia posyp migdałami lub wiórkami kokosowymi. Rozwiń ciasto francuskie, nałóż okrągłą foremkę 9,5 cm, w środku foremki ułóż połówkę śliwki, wykrój okrąg z jednym odrastającym listkiem. Śliwkę ponacinaj kilka razy.
Powtórz to z resztą śliwek. Wykrojone bułeczki przełóż na blaszkę z papierem do pieczenia, piecz około 15 minut. Po upieczeniu lekko posyp cukrem pudrem.