Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone warzywa z miodem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Umyj ziemniaki, cukinie i buraki. Obierz i i pokrój je w grube plastry lub ósemki.
Umyj papryczkę chili, usuń nasiona i pokrój w cieniutkie plastry.
Przekrój dynię na pół. Usuń pestki, a miąższ pokrój w nieduże kawałki.
Pokrój cebule w ćwiartki.
Umyj pomidory, pokrój na duże kawałki i usuń nasiona.
Nalej na blachę kilka łyżek oliwy i ułóż na niej warzywa. Posyp je solą i pieprzem, skrop octem winnym i polej sokiem z limonki. Potrząśnij kilka razy blachą, aby warzywa zostały równomiernie pokryte oliwą. Dodaj nieobrany ząbek czosnku.
Połóż na warzywach pokrojony lub pokruszony ser i polej je miodem. Posyp natką.
8. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C i piecz warzywa około godziny, aż będą miękkie i się dobrze zarumienią.Źródło: Tele Tydzień