Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone warzywa z miodem"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11604
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 77
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8045
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1115
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11604
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 77
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8045
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1115
Składniki
Umyj ziemniaki, cukinie i buraki. Obierz i i pokrój je w grube plastry lub ósemki.
Umyj papryczkę chili, usuń nasiona i pokrój w cieniutkie plastry.
Przekrój dynię na pół. Usuń pestki, a miąższ pokrój w nieduże kawałki.
Pokrój cebule w ćwiartki.
Umyj pomidory, pokrój na duże kawałki i usuń nasiona.
Nalej na blachę kilka łyżek oliwy i ułóż na niej warzywa. Posyp je solą i pieprzem, skrop octem winnym i polej sokiem z limonki. Potrząśnij kilka razy blachą, aby warzywa zostały równomiernie pokryte oliwą. Dodaj nieobrany ząbek czosnku.
Połóż na warzywach pokrojony lub pokruszony ser i polej je miodem. Posyp natką.
8. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C i piecz warzywa około godziny, aż będą miękkie i się dobrze zarumienią.Źródło: Tele Tydzień