Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,łatwe i przepyszne:) Porcja na 12 mufinek
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 281
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 107
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 844
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4375
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 281
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 107
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 844
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4375
Składniki
Wszystkie suche składniki (oprócz wiórków czekoladowych) mieszamy ze sobą. Masło (wcześniej roztopione i wystudzone) łączymy z mokrymi składnikami. Do mieszanki suchych składników dodajemy powstałą mieszaninę mokrych i miksujemy lekko lub ucieramy.
Do gotowej już mieszanki dosypujemy wiórki czekoladowe i delikatnie mieszamy łyżką. Nakładamy do foremek i każdą mufinkę posypujemy na wierzchu odrobiną czekoladowych piegów:)
Pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku.