Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do różnych wypieków używamy tylko żółtek, a białka zostają. To propozycja na wykorzystanie takich właśnie białek. Zbieram je, zamrażam a w razie potrzeby wykorzystuję.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 183
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1754
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3300
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26794
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 183
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1754
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3300
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26794
Składniki
Białka ubiłem na sztywna masę, ciągle miksując powoli dodawałem cukier. Mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia, przesiewając mieszałem delikatnie z pianą.
Następnie wlałem olej, mieszałem ręcznie łącząc z ciastem. Na koniec dodałem mak, może być cały lub mielony.
Keksówkę 35x12 wyłożyłem papierem do pieczenia, piekłem przez 45 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu polałem lukrem i posypałem orzechami włoskimi.
Przemycamy zdrowie: W piegusku świetnie ukryje się siemię lniane, słonecznik, kurkuma i wszelakie otręby.