Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieguski są o wiele smaczniejsze, niż te ze sklepu. Dodatki można dobierać według własnego uznania. Zależy kto co lubi.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 91
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2701
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 737
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 978
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 91
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2701
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 737
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 978
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i powoli dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy pokruszoną czekoladę i bakalie. Zagniatamy razem wszystkie składniki. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kuleczki można delikatnie spłaszczyć. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 12 – 15 minut. SMACZNEGO !!!