Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniale miekkie pierniczki. Dlugo szukalam takiego przepisu, Przepis wyszperany na forum gazety
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8021
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 354
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3503
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 632
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8021
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 354
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3503
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 632
Składniki
Masło rozpuścić z cukrem i miodem., wystudzić. Mąkę przesiać z kakao i sodą. Dodać żółtka i przyprawę do piernika, dokładnie wymieszać. Do masy dodawać powoli śmietanę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Zagnieść
Rozwałkować (ok 6 mm) i wykrawać pierniczki. Piec 10 min w temperaturze 180 st. C