Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 354
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1961
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3921
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3793
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 544
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 354
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1961
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3921
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3793
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 544
Składniki
Mąkę przesiać, dodać sodę, przyprawę do piernika, masło, jaja, cukier puder, waniliowy, miód. Zagnieść.
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5cm. Wykrawać dowolne kształty (ja używam świątecznych foremek). Układać na blasze posmarowanej margaryną i piec w ok. 160^ przez ok. 10 minut (aż się zrumienią). Zdjąć z blaszki. Jak wystygną przełożyć według uznania marmoladą, dżemem lub konfiturą, polać polewą i posypać kolorowymi koralikami. Ja używam marmolady twardej wieloowocowej, białej polewy i kolorowej posypki. Pierniczki dobrze jest zamknąć w jakimś szczelnym pojemniku aby przeszły. Bardzo długo zachowują świeżość i są wtedy najpyszniejsze:)