Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki na długie zimowe wieczory
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 165
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104516
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 165
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104516
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9045
Składniki
Miód , cukier ,masło podgrzać,aż cukier się rozpuści .Migdały ,mąkę,przyprawę do piernika ,kakao i żółtka wymieszać.Zagnieść ciasto .Dodać sodę rozpuszczoną w rumie.Znowu zagnieść ciasto , uformować kulę,zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 4 godziny .Rozwałkować , wycisnąć foremkami różne kształty .Ułożyć je na natłuszczonym pergaminie .Piec 12 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.Z cukru pudru , wody i soku zrobić lukier . Upieczone pierniczki ozdobić owocami