Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 613
Dodano: 01.12.2015
Odsłon: 25923
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Umieść w rondelku masło, miód i cukier, podgrzewajaż do rozpuszczenia składników. Ostudz.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia,wmieszaj przyprawę do piernika i cynamon. Dodaj rozkłócone jajko i ostudzoną miksturę maślaną. Zagnieć miękkie ciasto, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 min.
Rozgrzej piekarnik do 170 st. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Ciasto rozwałkuj na około 6/7 mm i wykrawaj dowolne kształty foremkami. Wstaw do piekarnika na 10 min. Po upieczeniu dowolnie udekoruj.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

paw23 02 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
a doczytałam miksturę maślaną>>>>>>>>>>0 Kto głosował? | Odpowiedz

paw23 02 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Ile tej maślanki?0 Kto głosował? | Odpowiedz

zona 02 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Witam ! Myślę,że w przepis wkradł się błąd.Masła ma być 8 DKG a nie 80dkg.Tak się zdarza ale proszę o korektę bo ktoś mógłby użyć takiej ilości. Odpowiedzi: 1 ▼25 Kto głosował? | Odpowiedz