Do góry

Desery Przepis na:

Pierniczki lukrowane

Pierniczki lukrowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 613

Dodano:

Odsłon: 25923

sprawdzony, dobry przepis. Pierniczki zaraz po upieczeniu są miękkie. Polecam :)
Reklama
Reklama
Pierniczki lukrowane

Przygotowanie

  1. Umieść w rondelku masło, miód i cukier, podgrzewajaż do rozpuszczenia składników. Ostudz.

  2. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia,wmieszaj przyprawę do piernika i cynamon. Dodaj rozkłócone jajko i ostudzoną miksturę maślaną. Zagnieć miękkie ciasto, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 min.

  3. Rozgrzej piekarnik do 170 st. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

  4. Ciasto rozwałkuj na około 6/7 mm i wykrawaj dowolne kształty foremkami. Wstaw do piekarnika na 10 min. Po upieczeniu dowolnie udekoruj.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paw23 02 grudnia 2015 a doczytałam miksturę maślaną>>>>>>>>>>

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zona 02 grudnia 2015 Witam ! Myślę,że w przepis wkradł się błąd.Masła ma być 8 DKG a nie 80dkg.Tak się zdarza ale proszę o korektę bo ktoś mógłby użyć takiej ilości. Odpowiedzi: 1 ▼

25 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń