Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i wyjątkowo smaczne. Wielką zaletą tych pierniczków jest to, ze można je upiec nawet dzień przed Świętami i będą mięciutkie. Moje dzieciaki je uwielbiają.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11973
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11973
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Masło siekamy z mąką. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Zostawiamy na noc w lodówce.
Wałkujemy ciasto na grubośc ok. 0,5cm i wykrawamy pierniczki. Pierniczki można udekorowac posypkami przed włożeniem do pieca.
Pieczemy w temp. 180 C ok. 10 - 15 minut.
Gotowe pierniczki ozdabiamy lukrem, czekoladą, w zależności od polotu :)