Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idą Święta. Właśnie córka przypomniał mi o pierniczkach. To wspaniała zabawa. Wspólne dekorowanie. Jednak to córka jest głównym dekoratorem i to jej zostawiamy większość pierniczków.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3713
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2045
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5456
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5495
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3713
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2045
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5456
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5495
Składniki
W garnku roztopić masło i dodać cukier oraz miód. Kiedy wszystko się rozpuści studzimy i dodajemy resztę składników. Wyrabiamy ciasto . Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie należy dodać więcej miodu. Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut aby je schłodzić (będzie się lepiej wałkowało). Podsypać delikatnie mąką i rozwałkowywać na grubość ok 4 mm i wycinać.
Nagrzać piekarnik do temp.175 stopni i piec przez ok 12 min.
Po wystudzeniu dekorować pisakami i ozdobnymi jadalnymi kulkami.