Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki które są mięciutkie, rozpływają się w ustach i pięknie pachną a ciasto nie potrzebuje leżakować.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Będzie się lekko lepić ale nie dodajemy mąki. Następnie lekko podsypujemy stolnicę mąką i rozwałkowujemy na grubość ok 4-5 mm. Następnie wycinamy dowolne kształty i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w zależności od ich wielkości 8-10 minut.
Pierniczki możemy polać gorącą czekoladą albo lukrem w zależności od tego jakie lubimy bardziej.