Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki które są mięciutkie, rozpływają się w ustach i pięknie pachną a ciasto nie potrzebuje leżakować.
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Będzie się lekko lepić ale nie dodajemy mąki. Następnie lekko podsypujemy stolnicę mąką i rozwałkowujemy na grubość ok 4-5 mm. Następnie wycinamy dowolne kształty i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w zależności od ich wielkości 8-10 minut.
Pierniczki możemy polać gorącą czekoladą albo lukrem w zależności od tego jakie lubimy bardziej.
Przepisów na pierniczki wypróbowałam całe mnóstwo, zanim trafiłam na ten dosk...
Odsłon: 15442
Kochamy pierniczki! Przygotowywanie ich przed świętami to czysta przyjemność...
Odsłon: 7893
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 204
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 306
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 204
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 306
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Będzie się lekko lepić ale nie dodajemy mąki. Następnie lekko podsypujemy stolnicę mąką i rozwałkowujemy na grubość ok 4-5 mm. Następnie wycinamy dowolne kształty i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w zależności od ich wielkości 8-10 minut.
Pierniczki możemy polać gorącą czekoladą albo lukrem w zależności od tego jakie lubimy bardziej.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 129
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 154