Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki świąteczne- dekorujmy do woli takie pierniczki, super na Święta!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30998
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3674
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5313
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30998
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3674
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5313
Składniki
Cukier ucieramy pałką wraz z margaryną, następnie wbić jajka i żółtko i dalej ucierać aż do białości. Na stolnicę dajemy miód, sodę, proszek do pieczenia, kakao, przyprawę do piernika i mąkę i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na ok. 4 mm i wycinamy foremkami ciasteczka. Układamy je na wysmarowaną blaszkę i pieczmy około 15 min w 160 stopniach.