Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najcudowniejszy okres w ciągu roku ,to przygotowywanie pierniczków na Święta, które możemy podarować ,każdemu w rodzinie. Ja takie pierniczki pakuję w piękne torebeczki z celafonu i potem daję w prezencie najbliższym. Zapraszam do obejrzenia filmu.
Potrzebne nam będą następujące przedmioty. Foremki do pierników, celafon, ozdoby kolorowe, kolory czerwony i zielony do lukru, wstążeczka czerwona i dodatkowo małe ozdóbki do naszych pakunków.
Masło rozpuszczamy i studzimy. Do miski z mąką wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy.
Teraz dodajemy jajko ,płynny miód i rozpuszczone ostudzone masło. Zamieszamy łyżką i wyrabiamy ręcznie ciasto.
Rozwałkujemy na grubość 5 mm. W między czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni. Wycinamy nasze pierniki i jeśli chcemy je powiesić na choince to należy zrobić dziurkę patyczkiem do szaszłyków przed pieczeniem.
Na blaszkę położyć papier do pieczenia lub posmarować tłuszczem i podsypać mąką. Pieczemy około 12 minut na środkowej półce bez termo obiegu.
Ze składników na lukier przygotować lukier., podzielić na 3 równe części ,dodać do dwóch nasze kolory, zamieszać . Dekorujemy pierniki według naszej fantazji. Do dekoracji lukrem używam dekoratora .
UWAGA
Jeżeli chcemy więcej pierników ,to zwiększamy ilość składników.
I tak wyglądają zapakowane pierniczki.
Życzę udanych wypieków i udanej zabawy przy dekorowaniu i pakowaniu pierniczków.
Wszystkim moim widzom życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia 2021.
Zapraszam serdecznie do obejrzenia filmu. Na inne przepisy zapraszam do mojej książki kulinarnej na smakerze lub na playliste na mój kanał na You Tube.
Pyszne i cudownie pachnące domowe pierniczki. Sprawdzą się jako upominek dołą...
Odsłon: 15460
Ciasto świąteczne to moja wariacja na temat piernika. Nie jest to prawdziwy p...
Odsłon: 509
Pierniczki są nieodłącznym elementem Świąt Bożego Narodzenia, te aromatyczne,...
Odsłon: 1161
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 413
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 413
Składniki
Potrzebne nam będą następujące przedmioty. Foremki do pierników, celafon, ozdoby kolorowe, kolory czerwony i zielony do lukru, wstążeczka czerwona i dodatkowo małe ozdóbki do naszych pakunków. Masło rozpuszczamy i studzimy. Do miski z mąką wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy.
Teraz dodajemy jajko ,płynny miód i rozpuszczone ostudzone masło. Zamieszamy łyżką i wyrabiamy ręcznie ciasto.
Rozwałkujemy na grubość 5 mm. W między czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni. Wycinamy nasze pierniki i jeśli chcemy je powiesić na choince to należy zrobić dziurkę patyczkiem do szaszłyków przed pieczeniem. Na blaszkę położyć papier do pieczenia lub posmarować tłuszczem i podsypać mąką. Pieczemy około 12 minut na środkowej półce bez termo obiegu.
Ze składników na lukier przygotować lukier., podzielić na 3 równe części ,dodać do dwóch nasze kolory, zamieszać . Dekorujemy pierniki według naszej fantazji. Do dekoracji lukrem używam dekoratora . UWAGA Jeżeli chcemy więcej pierników ,to zwiększamy ilość składników. I tak wyglądają zapakowane pierniczki. Życzę udanych wypieków i udanej zabawy przy dekorowaniu i pakowaniu pierniczków. Wszystkim moim widzom życzę Wesołych Świąt Bożego Narodzenia 2021. Zapraszam serdecznie do obejrzenia filmu. Na inne przepisy zapraszam do mojej książki kulinarnej na smakerze lub na playliste na mój kanał na You Tube.
Przepisy Desery
Desery
Prosty placek z rabarbarem
Desery
Szybkie i proste ciasto na Dzień Matki
Desery
Ciasto jak żółty ser - bez pieczenia, ekspresowe
Desery
Sernik borówkowy
Prosty placek z rabarbarem
Późna wiosna i wczesne lato to czas, w którym z łatwością kupimy na stoiskach...
Odsłon: 255
Szybkie i proste ciasto na Dzień Matki
Szukasz pomysłu na szybkie i proste ciasto na Dzień Matki? Świetną propozycją...
Odsłon: 774