Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie, bardzo proste w przygotowaniu i mięciutkie pierniczki, które możemy przygotować w ostatniej chwili, tuż przed Świętami. Smak pierniczków podkreśla mak, wyrazista nuta korzenna oraz kakaowa. Smacznie polecam :)
Ekspresowe w przygotowaniu, miękkie i pulchne pierniki. Z ciastem łatwo się w...
Odsłon: 19638
I otóż to.. Właśnie wkroczyliśmy w miesiąc, który powinien być jak najbardzie...
Odsłon: 5735
Przepisów na pierniczki wypróbowałam całe mnóstwo, zanim trafiłam na ten dosk...
Odsłon: 16051
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 192
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 1677
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 761
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 97
Jeden z pomysłów na obiad jednogarnkowy dla całej rodziny :) Kurczak na ryżu...
Odsłon: 3623
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 192
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 1677
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 761
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 97
Jeden z pomysłów na obiad jednogarnkowy dla całej rodziny :) Kurczak na ryżu...
Odsłon: 3623
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy, a następnie dodajemy do niego miód, drożdże instant, 2 jajka i przyprawę do piernika - dokładnie mieszamy. Do miski dodajemy obie mąki, sodę oczyszczoną, kakao, cukier puder oraz szczyptę soli i mieszamy dokładnie wszystkie suche składniki, które następnie łączymy z mokrą masą i wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 7 mm, podsypując je delikatnie mąką, a następnie wycinamy kształty za pomocą foremki.
Wycięte kształty układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia z zachowaniem odpowiednich odstępów, gdyż pierniczki urosną.
Każdy pierniczek smarujemy roztrzepanym białkiem ze szczyptą cukru pudru, a następnie obsypujemy je ziarenkami maku.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 minut. Gotowe pierniczki przechowujemy w metalowej puszce.
* Jeśli do puszki włożymy kawałek świeżego jabłka, pierniczki będą jeszcze delikatniejsze.
Życzę smacznego! :)
Przepisy Desery
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Desery
Bułeczki z rabarbarem
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 16
Najprostsze cake pops
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 761