Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernik czekoladowy"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Składniki
Jajko ubij. Wsyp cukier, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z cukrem, solą, cynamonem, przyprawą do piernika i sodą oczyszczoną.
Olej połącz ze śmietaną i miodem. Sypkie i mokre produkty dodawaj na przemian do jajka, cały czas miksując na gładkie ciasto.
Ciasto wylej na blachę. Czekoladę zetrzyj na tarce. Ciasto posyp czekoladą i płatkami migdałowymi. Piecz 20-30 minut w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Toczek-Gierula z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie