Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik gotowany Siostry Anastazji to idealna alternatywa dla ciasta pieczonego. Można go przygotować nawet dzień przed świętami, a będzie puszysty i miękki w środku. Najlepiej podawać go z polewą czekoladową.
Przepis na ocet jabłkowy siostry Anastazji to klasyczny i bardzo prosty sposó...
Odsłon: 12982
Zrobiłam na obiad tortille w formie rożków zapełnionych mięsem z kurczaka, pa...
Odsłon: 218
Smaczna sycąca i rozgrzewająca zupa połączyłam kaszę, ryż i ziemniaki i zupa...
Odsłon: 725
Szukasz nowego pomysłu, przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz spróbować...
Odsłon: 9305
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 17299
Zrobiłam na obiad tortille w formie rożków zapełnionych mięsem z kurczaka, pa...
Odsłon: 218
Smaczna sycąca i rozgrzewająca zupa połączyłam kaszę, ryż i ziemniaki i zupa...
Odsłon: 725
Szukasz nowego pomysłu, przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz spróbować...
Odsłon: 9305
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 17299
Składniki
Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Umieść je w misie od miksera i zacznij miksować. Masa powinna robić się coraz bielsza i puszysta. Wtedy dodawaj po jednym jajku, cały czas miksując. Wsypuj partiami cukeir zwykły i waniliowy. Dalej ucieraj aż składniki się połączą. Mąkę pszenną przesiej i dodaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i mąkę ziemniaczaną. Delikatnie wymieszaj. Wsyp sypkie produkty do masy. Dodaj kakao i przyprawę do piernika. Zmiksuj całość krótko, tylko do połączenia składników.
Masę przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Szczelnie okryj ją folią aluminiową. Przełóż do garnka o szerokim dnie. Wlej wodę do garnka w taki sposób, aby sięgała ponad połowę formy z ciastem. Zagotuj. Zmniejsz moc palnika do śreniego i gotuj piernik przez około 90 minut. Po ugotowaniu wyjmij formę z garnka i odstaw do ostygnięcia.
Jeśli chcesz przełożyć piernik powidłami, poczekaj aż ciasto ostygnie. Wtedy podziel je ostrym nożem wzdłuż i wyłóż konfiturę. Złóż ciasto układając jeden blat na drugi, dociśnij. Wtedy przystąp do polania piernika polewą czekoladową. W małym rondelku zagotuj śmietanę. Zmniejsz moc palnika do minimum i dodaj posiekaną czekoladę. Mieszaj tak długo aż całość się połączy w gęstą i gładką polewę. Polej wystudzony piernik polewą czekoladową. Udekoruj piernik ulubionymi orzechami albo migdałami.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto czekoladowe na bazie ciemnego piwa
Desery
Placek biszkoptowy Łakomczuch
Desery
Ruski skubaniec
Desery
Placek z masą krówkową
Ciasto czekoladowe na bazie ciemnego piwa
Dzisiaj zapraszam na nietypowe, przepyszne ciasto czekoladowe na bazie ciemne...
Odsłon: 108
Placek biszkoptowy Łakomczuch
Ten placek biszkoptowy Łakomczuch to bardzo proste w wykonaniu ciasto, które...
Odsłon: 62818