Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Masło na ciasto zmiksuj z cukrem, miodem, żółtkami i śmietaną.
Połącz z mąką przesianą z sodą i kakao oraz z przyprawą i migdałami.
Ciasto przełóż do natłuszczonej i wysypanej mąką podłużnej formy.
Piecz godzinę w piekarniku o temperaturze 180 stopni C.
Wystudź, przekrój w poprzek na połowę.
Miękkie masło na krem (powinno mieć temperaturę pokojową) utrzyj z cukrem pudrem.
Cały czas ucierając, dodawaj po łyżce mascarpone, na końcu dodaj też skórkę z cytryny.
. Przygotowaną masą przełóż blaty.
Posmaruj nią też wierzch i boki ciasta.