Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe przełożone marmoladą owocową
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14645
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14645
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19705
Składniki
Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem i masłem. Następnie dodajemy miód, sodę, mąkę, kakao oraz przyprawę korzenną i miksujemy na największych obrotach do połączenia składników. Ciasto dzielimy na 3 części. Foremkę (ok. 12 x 30) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy jedną część ciasta i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Z resztą ciasta robimy to samo.
Gdy blaty ciasta przestygną, kroimy je wzdłuż i przekładamy marmoladą. Ciasto zawijamy w celofan i odstawiamy w chłodne miejsce na jeden dzień.
Polewa: W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier puder, kakao oraz łyżkę wody i mieszamy do zgęstnienia. Ciasto dekorujemy polewą kakaową. Smacznego! :)