Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe przełożone marmoladą owocową
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117725
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8220
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3059
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1915
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1445
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117725
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8220
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3059
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1915
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1445
Składniki
Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem i masłem. Następnie dodajemy miód, sodę, mąkę, kakao oraz przyprawę korzenną i miksujemy na największych obrotach do połączenia składników. Ciasto dzielimy na 3 części. Foremkę (ok. 12 x 30) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy jedną część ciasta i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Z resztą ciasta robimy to samo.
Gdy blaty ciasta przestygną, kroimy je wzdłuż i przekładamy marmoladą. Ciasto zawijamy w celofan i odstawiamy w chłodne miejsce na jeden dzień.
Polewa: W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier puder, kakao oraz łyżkę wody i mieszamy do zgęstnienia. Ciasto dekorujemy polewą kakaową. Smacznego! :)