Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe przełożone marmoladą owocową
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11229
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6455
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5455
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13455
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5222
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11229
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6455
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5455
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13455
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5222
Składniki
Ciasto: Jajka ucieramy z cukrem i masłem. Następnie dodajemy miód, sodę, mąkę, kakao oraz przyprawę korzenną i miksujemy na największych obrotach do połączenia składników. Ciasto dzielimy na 3 części. Foremkę (ok. 12 x 30) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy jedną część ciasta i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Z resztą ciasta robimy to samo.
Gdy blaty ciasta przestygną, kroimy je wzdłuż i przekładamy marmoladą. Ciasto zawijamy w celofan i odstawiamy w chłodne miejsce na jeden dzień.
Polewa: W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier puder, kakao oraz łyżkę wody i mieszamy do zgęstnienia. Ciasto dekorujemy polewą kakaową. Smacznego! :)