Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w przygotowaniu piernik z dodatkiem czerwonego wina Idealnym na świąteczny stół .
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę podgrzewamy i mieszamy do połączenia. Zostawiamy do ostygnięcia.
Po wystudzeniu dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i olejek i wino . Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do keksówki o wymiarach 15 x 30 pieczemy około 35 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę pokrusz dodaj śmietanę i podgrzej do rozpuszczenia. Piernik polej polewą i posyp ozdobnymi cukierkami.