Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w przygotowaniu piernik z dodatkiem czerwonego wina Idealnym na świąteczny stół .
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98890
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5790
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98890
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5790
Składniki
Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę podgrzewamy i mieszamy do połączenia. Zostawiamy do ostygnięcia.
Po wystudzeniu dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i olejek i wino . Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do keksówki o wymiarach 15 x 30 pieczemy około 35 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę pokrusz dodaj śmietanę i podgrzej do rozpuszczenia. Piernik polej polewą i posyp ozdobnymi cukierkami.