Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry przepis na pierniki, jak raz je zrobisz na pewno ci posmakują,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
W garnku podgrzewamy miód, przyprawę korzenną, cukier puder, mieszamy do rozpuszczenia. Rozpuszczamy margarynę lub masło , i studzimy.Przesiewamy mąkę z sodą ,wbijamy jajko, dodajemy mleko i rozpuszczoną ostudzoną margarynę. Łączymy z masą korzenną. Wyrabiamy ciasto i rozwałkujemy na grubość 0,5 cm .Wycinamy ciasteczka foremkami. W między czasie nagrzewamy piekarnik do temp. 200 * C. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 8-10 min. w temperaturze 200*C. Mi wyszły 3 blaszki ,takie z kuchenki. Po ostudzeniu dekorujemy , według uznania, np. lukrem.
Lukier - ubijamy 1 białko na sztywno, stopniowo dodajemy, cukier wanilinowy i szklankę cukru pudru. Możemy zabarwić lukier, np. sokiem z buraków .