Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry przepis na pierniki, jak raz je zrobisz na pewno ci posmakują,
W garnku podgrzewamy miód, przyprawę korzenną, cukier puder,
mieszamy do rozpuszczenia. Rozpuszczamy margarynę lub masło , i
studzimy.Przesiewamy mąkę z sodą ,wbijamy jajko, dodajemy mleko i
rozpuszczoną ostudzoną margarynę. Łączymy z masą korzenną.
Wyrabiamy ciasto i rozwałkujemy na grubość 0,5 cm .Wycinamy
ciasteczka foremkami. W między czasie nagrzewamy piekarnik do temp.
200 * C. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 8-10 min. w temperaturze 200*C. Mi wyszły 3 blaszki ,takie z
kuchenki. Po ostudzeniu dekorujemy , według uznania, np. lukrem.
Lukier - ubijamy 1 białko na sztywno, stopniowo dodajemy, cukier
wanilinowy i szklankę cukru pudru. Możemy zabarwić lukier, np. sokiem z
buraków .
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 18
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 191
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 374
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 717
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 18
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 191
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 374
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 717
Składniki
W garnku podgrzewamy miód, przyprawę korzenną, cukier puder, mieszamy do rozpuszczenia. Rozpuszczamy margarynę lub masło , i studzimy.Przesiewamy mąkę z sodą ,wbijamy jajko, dodajemy mleko i rozpuszczoną ostudzoną margarynę. Łączymy z masą korzenną. Wyrabiamy ciasto i rozwałkujemy na grubość 0,5 cm .Wycinamy ciasteczka foremkami. W między czasie nagrzewamy piekarnik do temp. 200 * C. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 8-10 min. w temperaturze 200*C. Mi wyszły 3 blaszki ,takie z kuchenki. Po ostudzeniu dekorujemy , według uznania, np. lukrem.
Lukier - ubijamy 1 białko na sztywno, stopniowo dodajemy, cukier wanilinowy i szklankę cukru pudru. Możemy zabarwić lukier, np. sokiem z buraków .
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 222
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 110