Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik w formie babeczek? Dlaczego nie! Wykonuje się je szybko, piecze krótko. A smak? Sami spróbujcie. Ja polecam.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1061
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4708
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1359
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1061
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4708
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1359
Składniki
Masło, cukier, miód, kakao, przyprawę do piernika podgrzać w garnku aż do rozpuszczenia. Wymieszać i ostudzić. Do garnka dodać jajka, przesianą mąkę, powidła, jogurt i sodę. Całość dokładnie wymieszać łyżką.
Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nakładać po jednej łyżce ciasta. Na to bakalie i jeszcze jedną łyżkę ciasta. Foremki powinny być napełnione do 3/4. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 30-35 minut. Sprawdzać patyczkiem czy babeczki są upieczone. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.