Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy deserek,który można zrobić z dowolnymi owocami. Mojej rodzinie smakował najbardziej z pigw.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 45
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 248
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 32
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2113
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 45
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 248
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 32
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2113
Składniki
Na średniej wielkości formie upiec spód biszkoptowy wg.własnego przepisu.
Śmietankę ubić na sztywną pianę dodając do niej cukier puder i cukier waniliowy, a następnie rozpuszczoną żelatynę w odrobinie wody. Szybko wymieszać i wyłożyć na zimny biszkopt. Odstawić do lodówki.
Kompot owocowy zmiksować i dodać 3 galaretki cytrynowe rozpuszczone w 3/4 szkl.wody. Wyłożyć mus owocowy na tężejącą śmietanę i ponownie włożyć do lodówki.
Rozpuścić galaretki pomarańczowe zgodnie z przepisem na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia.
Przygotowane owoce poukładać na musie owocowym i zalać tężejącą galaretką. Odstawić na 3 godziny do lodówki. Smacznego.