Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy deserek,który można zrobić z dowolnymi owocami. Mojej rodzinie smakował najbardziej z pigw.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 772
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1603
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6109
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8936
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 772
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1603
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6109
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8936
Składniki
Na średniej wielkości formie upiec spód biszkoptowy wg.własnego przepisu.
Śmietankę ubić na sztywną pianę dodając do niej cukier puder i cukier waniliowy, a następnie rozpuszczoną żelatynę w odrobinie wody. Szybko wymieszać i wyłożyć na zimny biszkopt. Odstawić do lodówki.
Kompot owocowy zmiksować i dodać 3 galaretki cytrynowe rozpuszczone w 3/4 szkl.wody. Wyłożyć mus owocowy na tężejącą śmietanę i ponownie włożyć do lodówki.
Rozpuścić galaretki pomarańczowe zgodnie z przepisem na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia.
Przygotowane owoce poukładać na musie owocowym i zalać tężejącą galaretką. Odstawić na 3 godziny do lodówki. Smacznego.